NOCCO BCAA

del obvezne opreme vsakega športnika

Kaj je NOCCO? NOCCO je kratica za “No Carbs Company” (”podjetje brez ogljikovih hidratovˇ) in ime Švedskega podjetja, usmerjenega v proizvodnjo pijač namenjenih športnikom.

Kaj so NOCCO BCAA? Gre za prehransko dopolnilo v obliki funkcijskih napitkov obogatenih z BCAA (razvejane aminokisline) in vitamini. Na voljo so različni okusi v negazirani in gazirani različici. Vsem je skupno, da ne vsebujejo ogljikovih hidratov – so brez sladkorja, sladkani le s sukralozo.

Kaj so BCAA? BCAA je kratica za “branched chain amino acids”, v prevodu razvejane aminokisline. Gre za tri esencialne aminokisline levcin, izolevcin in valin. Esencialne aminokisline so tiste, ki jih telo ne more proizvesti samo in jih je potrebno vnesti s prehrano.

Katere vitamine vsebujejo NOCCO BCAA napitki? Ena pločevinka vsebuje 5 različnih vitaminov B: folno kisino, niacin, biotin, B6 in B12. Folna kislina, niacin, B6 in B12 pomagajo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Biotin, niacin, B6 in B12 prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. NOCCO BCAA vsebuje tudi vitamin D, ki prispeva k delovanju mišic.

Kaj je L- karnitin in koliko ga vsebuje pločevinka NOCCO BCAA? Je aminokislina, ki jo najdemo v skoraj vsaki celici telesa. NOCCO BCAA+ ne vsebuje L-karnitina, ena pločevinka NOCCO BCAA vsebuje 400mg.

Kaj je razlika med NOCCO BCAA in NOCCO BCAA+? Prvi poleg aminokislin vsebuje še kofein, zeleni čaj in l-karnitin. Drugi je brez kofeina vsebuje pa dvojno količini BCAA.

NOCCO lahko uživate pred, med in po vadbi saj vsebuje proste aminokisline, ki so takoj dostopne telesu.

Okusi, ki vsebujejo kofein so po količini enakovredni dvema skodelicama kave (55mg na 100ml). Zaradi tega je maksimalni priporočen dnevni vnos 2-3 pločevinke na dan.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Mešanje z alkoholnimi pijačami ni priporočljivo.

NOCCO je na voljo v različicah:

NOCCO BCAA hruška / gazirana / 3000mg BCAA 4:1:1 (levcin, valin, izolevcin) / kofein / L-karnitin

NOCCO BCAA limona in limeta / gazirana / 3000mg BCAA 4:1:1 (levcin, valin, izolevcin) / kofein / L-karnitin

NOCCO BCAA+ citrusi in bezeg / gazirana / 5000mg BCAA 4:1:1 (levcin, valin, izolevcin)

NOCCO BCAA pomaranča / negazirana / 3000mg BCAA 4:1:1 (levcin, valin, izolevcin) / kofein / L-karnitin

Twenty by NOCCO je najnovejša pridobitev podjetja – kavni napitek, obogaten z beljakovinami, ki se prilega tako v zgodnjih jutranjih urah, kot tudi po napornih dnevih v telovadnici.

NOCCO BCAA, 330ml, prehransko dopolnilo, brezalkoholna pijača obogatena z BCAA in vitamini, pakirano v zavoju po 24 kosov.

Twenty by NOCCO, 235ml, prehransko dopolnilo, beljakovinski kavni napiteki, pakirano v zavoju po 12 pločevink.

Več informacij na narocila@blendergroup.si ali na telefon 068 150 821.

Katalog preostalih izdelkov si lahko ogledate tukaj.

Feb 1, 2020